GIS-material for the archaeological project: The workshop area, Garnisonen - Local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde under sommaren 2005 en arkeologisk utredning etapp 1, som föranleddes av planerad detaljplan inom Verkstadsområdet, Garnisonen, Linköpings stad och kommun. Området är rikt på fornlämningar och tyngdpunkten bland de synliga fornlämningarna ligger i järnålder. Inom området för utredningen finns tre registrerade fornlämningslokaler (RAÄ 81, 82 och 215). Vid utredningen framkom inga nya fasta fornlämningar men ett presumtivt boplatsläge.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att ge en bild av lämningarnas karaktär och belägenhet, samt redovisa presumtiva lägen för fasta fornlämningar och övriga kulturlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Verkstadsområdet, Garnisonen - Detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi