GIS-material for the archaeological project: Tornby - Planned single-family house - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska förundersökningen föranleddes av ett planerat enfamiljshus i Tornby, Styrstad socken, Norrköpings kommun. På den planerade tomten skulle det enligt fornminnesregistret finnas en stensättningsliknande lämning (RAÄ 20). I fält kunde inte något spår av stensättning konstateras ovan mark. Vid förundersökningen öppnades sex schakt på platsen. I dessa konstaterades sentida fyllnadsmassor. Under fyllnadsmassorna framkom sand. Inga spår av den stensättningsliknande lämningen kunde återfinnas. Fyllnadsmassorna tillkom enligt markägaren när Ljunga samhälle byggdes under mitten på 1900-talet. Utifrån den omgivande topografin och fyllnadsmassornas mäktighet bör exploateringsytan först ha schaktats ur innan den sedan har fyllts upp med massor. Därför är det sannolikt att den stensättningsliknande lämningen var en sentida jordhög. Inget av arkeologiskt intresse framkom.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att fastställa om fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetsföretaget. Om fornlämning framkom skulle förundersökningen söka fastställa dess karaktär, utbredning, datering samt potential för eventuell vidare undersökning samt om möjligt markingreppet justeras så att fornlämningen inte kom till skada.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Tornby - Planerat enfamiljshus
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi