GIS-material for the archaeological project: New fire station in Finspång - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen föranleddes av planerad detaljplan över Hårstorp 1:1 i Risinge socken. På en av tomterna planerades en ny brandstation att uppföras. Området bestod av åkermark samt ett antal impediment. Genom området löper en väg kantad av en allé. Utredningen utfördes i två etapper varav den första bestod av kart- och arkivstudier samt besiktning. Den andra etappen genomfördes som en sökschaktsundersökning. Sökschakten öppnades inom den yta som var avsedd för brandstationen. Vid den arkeologiska utredningen etapp 1 konstaterades att det inom den aktuella exploateringsplatsen inte fanns några registrerade fornlämningar men att ytan utgjorde ett lämpligt läge för boplats och/eller gravar. I schakten påträffades inget av arkeologiskt intresse. Inom ramen för utredningen fotodokumenterades även allén.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Ny brandstation i Finspång
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi