GIS-material for the archaeological project: Kv Palatset 1 - Survey preceding new soccer arena - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
Summary unavailable.

The ZIP file consists of hapefiles with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planer på ny fotbollsarena vid Stångebro Sportfält har Östergötlands länsmuseum utfört en arkeologisk utredning etapp 2. För närvarande används exploateringsområdet som fotbollsplaner. Inför utredningen var det oklart i vilken omfattning området störts vid anläggandet av dessa. Totalt öppnandes 35 sökschakt med en sammanlagd längd på ca 350 löpmeter. I schakten kunde flera påförda lager identifieras. Lagrens mäktighet uppgick som mest till ca en meter och var som tjockast i söder ned mot Stångån. Stratigrafin tyder på att omfattande markarbeten skett vid anläggandet av fotbollsplanerna. Undergrunden bestod av lera. I schakten påträffades inget av arkeologiskt intresse.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetsföretaget.

ZIP-filen innehåller shapefiler vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kv Palatset 1 - Inför ny fotbollsarena
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi