GIS-material for the archaeological project: Kvickstorp 1:1 - Planned building plots - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen etapp 2 föranleddes av planerade tomter inom Kvickstorp 1:1. Vid en besiktning i augusti 2003 konstaterades att det ovan mark inte fanns några synliga fornlämningar. Ett höjdparti inom området betraktades utgöra en möjlig fornlämning. Inför utredningen etapp 2, år 2005, hade området utökats. Vid inventeringen av de nytillkomna delarna av utredningsområdet konstaterades att det fanns äldre fruktträd på ett antal impediment, vilket kan indikera bebyggelselämningar. Exploatören hade dock för avsikt att använda samtliga impediment som grönområden. Därför bedömdes att inga vidare arkeologiska insatser vid dessa var nödvändiga. Vid platsen för det arkeologiska objektet öppnades sex sökschakt. Inga lagskyddade lämningar påträffades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning kommer att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kvickstorp 1:1 - Planerade tomter
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi