GIS-material for the archaeological project: Quartz in Ledberg - Expansion of the sewer system - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen föranleddes av en förlängning av det befintliga avloppsnätet. Utredningen utfördes i två etapper varav etapp 1 bestod av kart- och arkivstudier samt besiktning. Etapp 2 genomfördes som en sökschaktsundersökning. Sökschakten öppnades längs den sträcka som var avsedd för avloppsledningen. Vid etapp 1 konstaterades att den så kallade Ledbergshögen (RAÄ 5) fanns intill den aktuella exploateringssträckan. Möjlighet fanns därför att boplatslämningar och andra lämningar, till exempel gravar, som inte var synliga ovan mark skulle komma att beröras av markingreppet. Vid etapp 2 påträffades inga lagskyddade anläggningar. Dock tillvaratogs kvarts från markytan i anslutning till två schakt. Kvartsen utgjordes av en bipolär kärna och fyra avslag. Om det rör sig om en strandbunden slagplats kan kvartsen dateras inom tidsintervallen 8300-8400 BP.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetet. Om fast fornlämning framkom skulle om möjligt schaktsträckningen justeras så att fornlämningar inte berördes.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kvarts i Ledberg - Förlängning av avloppsnätet
Keywords: Mesolithic; mesolitikum; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi