GIS-material for the archaeological project: Iron smithing remains by Smedstadsbäcken - The University area, kv Intellektet - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde 2007 en arkeologisk slutundersökning inom Universitetsområdet, kv Intellektet inför byggandet av ett nytt kollektivtrafikstråk mellan Garnisonsområdet och Universitetsområdet i Linköping. Den undersökta ytan ligger intill Smedstadbäcken, ca 90 m söder om ett tidigare känt boplatsområde (RAÄ 330). Vid undersökningen framkom ett 20-tal anläggningar av boplatskaraktär, bl a lämningar efter smide. Sannolikt representerar de senare ett verkstadsområde i utkanten av RAÄ 330.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska undersökningens primära syfte var att undersöka och dokumentera samtliga kvarvarande lämningar inom det aktuella området före borttagandet samt att begränsa fornlämningen söderut.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Smideslämningar vid Smedstadbäcken - Universitetsområdet, kv Intellektet
Keywords: Late Bronze Age; yngre bronsålder; Pre-Roman Iron Age; förromersk järnålder; Vendel Era; vendeltid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi