GIS-material for the archaeological project: Bridge abutment and ford by Lindevad - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vägverket planerar att bygga en ny bro över Skenaån vid Lindevad på samma ställe som den nuvarande bron för länsväg 1004 mellan Järstad och Vallerstad. För detta ändamål förundersöktes marken på båda sidor om bron. På den västra sidan om bron hade tjocka svämlager bildats. I dessa fanns enstaka musselskal. På den östra sidan förekom stendumpar norr om ån som var ditlagda under sen tid. Bland stenen fanns moderna sopor. På den södra sidan om ån närmast åfåran låg det nyupptäckta rester efter en stock samt ett fåtal träkäppar som kan vara efter en senare borttagen risbädd. Söder om dessa, i sluttningen, täcktes leran av ett delvis glest lager av småsten efter ett vad. Detta låg under ett svämlager. Längre upp i sluttningen fanns en närmast fyrsidig uppbyggnad av tätt lagda upp till 1 m grova stenar i en ganska plan yta. Detta kan antingen tolkas som ett brofundament till en träbro som revs 1936 då den nuvarande bron byggdes, eller till en äldre träbro. Vadet är förmodligen en föregångare till träbroarna.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet var att konstatera om ett vad eller äldre brorester kunde beröras inom det nya broområdet och därefter begränsa fornlämningarna samt i möjligaste mån datera dessa.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Brofäste och vad vid Lindevad
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi