GIS-material for the archaeological project: Cultural layers from a settlement and Bronze Age - Early Iron Age farming? - Vidingsjö - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med en ny transformatorstation i kvarteret Rosen 3, Linköping, schaktades den aktuella ytan av på grund av dess närhet till skålgropsförekomsten RAÄ 40:1. Från transformatorn drogs ett ca 250 m långt schakt till ett parkområde som bland annat innehåller RAÄ 214:1-2, en hålväg och stensträngar. Vid läget för transformatorstationen längst i norr fanns ett sentida plöjskikt med enstaka bitar tegelflis, rödgods och skärvstenar i styv lera. Norr om Måttgatan förekom under ett sentida plöjskikt en 23 m lång sträcka med ett svagt sotfärgat 0,15 m tjockt kulturlager med skärvstenar, skörbrända stenar, kolsplitter, krukskärvor bränd lera och brända ben. Under detta lager framkom ett gråaktigt ärjskikt som blandats upp med skarpkantade gruskorn efter skörbrända stenar. Under ärjlagret låg en sotfylld grop och ett stolphål i bottenleran. Ovanför lagret i södra kanten förekom en sotlins, förmodligen efter en härd. Boplatslagret och ärjskiktet torde vara från bronsålder eller tidig äldre järnålder. Lagren och anläggningarna som fått RAÄ-nummer 453 i Linköpings stad undersöktes och borttogs i schaktet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att konstatera om det fanns dolda boplatslämningar, gravar eller fossila odlingslager inom kabelsträckningen och då i möjligaste mån söka undvika dessa. Om så ej var möjligt skulle eventuella lämningar undersökas och borttagas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kulturlager efter en boplats och odling från bronsålder - äldre järnålder? - Vidingsjö
Keywords: Bronze Age; bronsålder; Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi