GIS-material for the archaeological project: Crofts, cottages and stone quarries in Vrinnevi - Local planning in Vrinnevi - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har på uppdrag av Norrköpings kommun tagit fram ett kulturhistoriskt planeringsunderlag för området söder om Vrinnevisjukhuset, beläget söder om Norrköpings tätort. Anledningen var detaljplaneläggning av området. Målsättningen har varit att arbetet ska motsvara en särskild utredning. Området omfattar drygt 30 ha. Utredningen genomfördes i två steg. Inledningsvis gjordes en genomgång av fornminnesregister och arkiv. Vid detta moment studerades även historiskt kartmaterial. Därefter gjordes en inventering av området genom terrängrekognoscering. Vid utredningens inledning var inga lämningar registrerade inom området. Vid arbetet påträffades fyra nya lämningar, vilka samtliga bedömdes utgöra övrig kulturhistorisk lämning. Inga lokaler där dold fornlämning kan förväntas vara belägen kunde lokaliseras vid arbetet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med arbetet var att ge en översiktlig bild av områdets historia och kulturhistoriska karaktärsdrag och beskriva samt markera samtliga synliga forn- och kulturlämningar på karta. Vidare skulle områden påvisas, vilka bedömdes innehålla lagskyddade lämningar utan synlig markering ovan mark samt förslag lämnas på eventuella fortsatta arkeologiska insatser inom områdena.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Torp, backstugor och stenbrott i Vrinnevi - Detaljplaneläggning i Vrinnevi
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi