GIS-material for the archaeological project: Road 210 - Evertsholm - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har i oktober-november 2007 utfört en arkeologisk utredning, etapp 1 och 2, inför en planerad omdragning av väg 210 förbi Evertsholm, Björstad 1:1, Finnerstad 1:4 m fl, Drothems socken, Norrköpings kommun, Östergötland. Utredningen utfördes genom sökschaktsgrävning med grävmaskin. Vid utredningen undersöktes fem områden med topografiskt lämpliga boplatslägen (Obj I-V). Inom Obj I och II påträffades två mindre ytor med äldre odlingslager samt några enstaka anläggningar. Inom Obj III, IV och V påträffades inget av antikvariskt intresse. Då odlingslagren inte innehöll fynd och endast enstaka anläggningar framkom föreslår UV Öst inga ytterligare antikvariska åtgärder för den aktuella sträckningen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med utredningen var att konstatera om den planerade vägsträckningen skulle komma att beröra fornlämningar eller ej samt att om möjligt karaktärisera och tidsbestämma dessa.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Väg 210 - Evertsholm
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi