GIS-material for the archaeological project: Electric cable trench trough a village site and an abandoned field, passing graves, stone fences, a deserted graveyard and settlement remains - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför planerad förstärkning av elnätet genom Väderstads by och på grund av den fornlämningstäta miljön utfördes en arkeologisk utredning, etapp 2, samt förundersökning i form av antikvarisk kontroll genom schaktningar på utvalda ställen. Kabelsträckan passerade en intilliggande grav, ett gravfält, stensträngar, en hålväg, bebyggelselämningar och en ödekyrkogård. Sträckningen gick igenom Väderstads bytomt och en fossil odlingsyta inom samma fornlämning. I ett schakt norr om ödekyrkogården förekom bruk, tegelflis och kalkstensflis samt delvis sot efter rivningen av kyrkan. Den fossila odlingsytan ligger i en hästhage inne i byn och utgjordes av ett mörkt 0,40 m tjockt ärjskikt med enstaka skärvstenar. I övrigt fanns det endast grus i de upptagna schakten förbi de registrerade fornlämningarna och inom bytomten.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Det främsta syftet var att undvika fornlämningar och om det var möjligt ändra kabelsträckningen om fornlämningar påträffades. Vid den antikvariska kontrollen skulle annars fornlämningarna dokumenteras och undersökas innan kabelarbetet fick fortsätta.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Elkabelschakt genom en bytomt och en fossil odlingsyta samt förbi gravar, stensträngar, ödekyrkogård och bebyggelselämningar
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi