GIS-material for the archaeological project: Burial and settlement area in Stora Sjögestad - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, utförde under hösten år 2007 en särskild utredning vid Vretaskolan utanför Linköping. Det aktuella området omfattade drygt 10 ha. Syftet med utredningen var framför allt att konstatera om det fanns fornlämningar under mark inom områdena. Arbetet kom att ske genom sökschaktsgrävning. Utredningen visade att det fanns bland annat härdar, mörkfärgningar, kulturlager, eventuella brandgravar samt fynd av keramik i utredningsområdets västra del. Utifrån karaktären på lämningarna samt en översiktlig analys av keramikfyndet förefaller en datering till bronsålder som sannolik. Fornlämningen har fått nummer RAÄ 232 i Vreta Klosters socken.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att klargöra huruvida fornlämningar eller övriga kulturlämningar är belägna inom utredningsområdet samt att lyfta fram kulturhistoriska värden i området för att om möjligt utnyttja dessa vid utformande av exploateringen. Målsättningen var att inom ramen för utredningen så långt som möjligt fastställa eventuella fornlämningars intensitet och karaktär.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Grav- och boplatsområde vid Stora Sjögestad
Keywords: Bronze Age; bronsålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi