GIS-material for the archaeological project: Cultural layers by "Grå huset" - Kv Bergsbron 8 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde i april 2007 en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll vid "Grå huset" i Norrköping, på norra sidan av Motala ström. Norra sidan av "Grå huset" hade fuktproblem, varför det bedömdes som nödvändigt att schakta för att göra en ny dränering utmed norra fasaden. Undersökningen visade på bevarade kulturlager utmed byggnadens nordöstra del, bl a i form av ett brandlager. Här påträffades även några äldre fynd, som t ex stengodsskärvor. Påträffade äldre lämningar undersöktes och dokumenterades, varför de aktuella dräneringsarbetena inte bedömdes kräva några ytterligare antikvariska insatser.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den antikvariska kontrollen var att styra arbetet så att fornlämning inte berördes. Eventuella berörda lämningar skulle dokumenteras. I samband med kontrollen skulle det även göras en bedömning av risken för uttorkning av eventuella bevarade kulturlager angränsande mot det aktuella schaktet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kulturlager vid "Grå huset" - Kv Bergsbron 8
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi