GIS-material for the archaeological project: Archaeological remnants below street level and by the church in Kisa community - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
GIS-material for the archaeological project: Archaeological remnants below street level and by the church in Kisa community

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vid nedläggning av fjärrvärme i Kisa samhälle passerade ledningsnätet på vissa ställen registrerade lämningar inom samhället. Vid område 1, RAÄ 10:1 förekom inget av arkeologiskt intresse. Område 2 i närheten av RAÄ 68:1 innehöll två olika odlingsytor. Den ena täcktes av ett tjockt lager av fyllning. Själva odlingslagret bestod av ett jämntjockt lager av myllblandad sand. Det andra odlingslagret var bemängt med kol och med en härdrest (RAÄ 103) ovanpå. Vid område 3 nedanför Borgberget RAÄ 5:1 påträffades ett sotigt lager med kolsplitter och norr om detta fanns ett grått odlingslager. Inom område 4 vid Karlebyvägen förekom ett lerlager med fragment av porslin, rödgods, tegel och enstaka järnspikar. Lagren är odaterade.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att konstatera om det förekom förhistoriska eller medeltida lämningar i de redan fastslagna fjärrvärmeschakten under gatunivåerna. Om det rörde sig om enstaka lämningar skulle de undersökas. Om det förekom större lämningar skulle arbetet avbrytas och vidare åtgärder beslutas av Länsstyrelsen.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Äldre lämningar under gatunivå och vid kyrkan i Kisa samhälle
Keywords: finds; fynd; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi