GIS-material for the archaeological project: Kv Luxor 5 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, utförde under januari 2007 en arkeologisk utredning, etapp 2 inom kv Luxor 5 i Motala, Motala socken och kommun, Östergötland. Utredningen bestod av sökschaktsgrävning i anslutning av en tidigare konstaterad förhistorisk boplats, RAÄ 179. Utredningen föranleddes av planer på att bygga ny idrottshall inom fastigheten. Utredningen berörde ett drygt 20 000 m2 stort område. Platsen ligger centralt i ett område med flera kända fornlämningar av stenålderskaraktär. 17 sökschakt, totalt ca 314 löpmeter, togs upp inom utredningsområdet. Inga förhistoriska lämningar kunde konstateras i något av schakten. Boplatsen RAÄ 179 sträcker sig därmed inte in inom det aktuella exploateringsområdet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att fastställa om lagskyddad fornlämning eller andra kulturlämningar berörs av arbetsföretaget.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kv Luxor 5
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi