GIS-material for the archaeological project: Fossil agricultural layer within RAÄ 241:1 - Electrical substation i Husby-Broby - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst utförde under oktober 2007 en antikvarisk kontroll på fastigheten Husby-Broby 3:1 med anledning av planerat uppförande av ny kopplingsstation inom utbredningen för RAÄ 241:1, ett boplatsområde från järnåldern i närheten av försvarsanläggningen Göta virke. Undersökningen utgjordes av schaktning och handgrävning inom den aktuella exploateringsytan om 12 m². Exploateringsområdet ligger mellan två höjder med gravfält. Vid den antikvariska kontrollen påträffades ett väldefinierat fossilt odlingslager. Lagret var 0,3 meter tjockt och utgjordes av brun kompakt homogen siltig lera med enstaka inslag av kol, bränd lera, och skärvstenar. Inga anläggningar, förhistoriska konstruktioner eller fynd påträffades. Efter den antikvariska kontrollen är fornlämningen att betrakta som borttagen inom exploateringsytan.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den antikvariska kontrollen syftade till att undersöka och dokumentera de förhistoriska lämningar som berördes av exploatering inom RAÄ 241:1. Vidare var syftet också att datera eventuella underliggande anläggningar för att koppla aktiviteten på plats till omgivande fornlämningar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Fossilt odlingslager inom RAÄ 241:1 - Kopplingsstation i Husby-Broby
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi