GIS-material for the archaeological project: Tägneby in Rystad parish - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, utförde i september 2007 en arkeologisk utredning, etapp 2, inom fastigheterna Tägneby 3:4 och 4:6, Rystads socken, Linköpings kommun. Undersökningen utgjordes av sökschakt inom dels en nuvarande åker och dels inom en tidigare åkeryta som numera är planterad med björkskog. Uppdraget föranleddes av planer på att bebygga nio nya villatomter. På den västra sidan, som är gammal åkermark, påträffades orörd mark på mellan 0,25-0,4 m från dagens markyta. Inga anläggningar, lager eller fynd påträffades i något av schakten. På den östra sidan påträffades orörd mark mellan 0,4-0,7 m från dagens markyta. Ett svartbrunt lager påträffades i några av schakten men tolkades vara av naturlig art. Inga anläggningar, konstruktioner eller fynd kunde konstateras.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att avgöra om de nu aktuella områdena innehåller fornlämningar eller ej.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Tägneby i Rystads socken
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi