GIS-material for the archaeological project: Watering hole in Sockenmarken - Sockenmarken and others - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, har i juni 2007 genomfört en arkeologisk förundersökning intill RAÄ 140 och en arkeologisk utredning, etapp 2 vid Blåsvädersrondellen och Sockenmarken, Ljungsbro, Vreta Klosters socken, Linköpings kommun, Östergötland. Anledningen var planer på anläggning av nya ledningar för VA-försörjning i Västra Sockenmarken, Ljungsbro. Sammanlagt undersöktes ca 750 m2 av den totala ytan som var ca 2900 m2 stor. Sex schakt togs upp vid utredningen. Sannolikt har det tidigare funnits ett vattenhål i den östra delen av undersökningsområdet vilket undergrunden och det tjocka matjordslagret indikerade. En stenpackning påträffades vilken troligen utgjort markförstärkning vid vattenhålet. Fynd i matjord och i fyllning kring och vid vattenhålet och stenpackningen tyder dock på en ganska sen datering. Inga förhistoriska lämningar kunde konstateras vid utredningen. Vid förundersökningen påträffades inget av antikvariskt intresse.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att avgöra om fast fornlämning skulle beröras av exploatering. Syftet med förundersökningen var att klargöra karaktär, datering och utbredning av fornlämningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Vattenhål i Sockenmarken - Sockenmarken m fl
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi