GIS-material for the archaeological project: Late Iron Age in Valla - Athletics facility - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har i oktober 2007 genomfört en arkeologisk förundersökning och en arkeologisk utredning etapp 2 i Kv Intellektet, Linköpings stad och kommun, Östergötland. Anledningen var planer på att uppföra en friidrottsanläggning i anslutning till Campushallen. Förundersökningen har visat att det finns en 13 500 m2 stor boplats från yngre järnålder i den nordöstra delen av undersökningsområdet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den generella målsättningen med undersökningen var att närmare datera och tolka kulturlager och konstruktioner, samt att avgränsa fornlämningens utbredning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Yngre järnålder i Valla - Friidrottsanläggning
Keywords: Iron Age; järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi