GIS-material for the archaeological project: Settlements, roads and a stone wall - Construction of new fire station - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har i november 2007 genomfört en arkeologisk förundersökning inom Kallerstad 1:1, Linköpings stad och kommun, Östergötland. Anledningen var att Linköpings kommun upprättar detaljplan inför uppförandet av en ny brandstation. Undersökningsområdet var ca 47 000 m2 stort. Förundersökningen har avgränsat tre områden som innehåller fornlämningar i form av boplatslämningar, vägar och en stensträng. Om exploatering inom området blir aktuell föreslås särskild arkeologisk undersökning inom dessa tre områden.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med förundersökningen var att avgränsa de redan kända fornlämningarna inom området samt att datera, tolka och sätta in dem ett relevant kulturhistoriskt sammanhang.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatser, vägar och en stensträng - Uppförande av ny brandstation
Keywords: Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi