GIS-material for the archaeological project: Dynudden - Bike- and walkway - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, har i september 2007 utfört en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll på Dynudden, Västra Stenby sn, Motala kommun, Östergötland. Anledningen var planer på att anlägga en ny gång- och cykelväg mellan Motala och stadsdelen Dynudden. I anslutning till den nu aktuella sträckningen finns en odaterad boplats, RAÄ 144. Boplatsens utbredning är okänd. Även på uddens nordöstra del har förhistoriska lämningar tidigare konstateras. I närområdet har också ett lösfynd i form av en bronsfibula från äldre romersk järnålder upphittats. Längs den planerade, ca 350 m långa, gång- och cykelvägssträckningen öppnades tio schakt. Sammanlagt undersöktes ca 200 m. I den västra delen var jorden omrörd och det fanns rikligt med tegelpannor, buteljglas och porslin i fyllningsmassorna. Den östra delen av cykelvägens sträckning var också skadad. I samband med anläggandet av gräsplan och parkering till småbåtshamnen har detta område planats ut. Inga förhistoriska lämningar kunde konstateras.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den antikvariska kontrollen var i första hand att skydda eventuella fornlämningar från skada samt att dokumentera fornlämningar som kunde påverkas av arbetsföretaget.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Dynudden - Gång och cykelväg
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi