GIS-material for the archaeological project: Pryssgården 1:1 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har utfört en arkeologisk utredning, etapp 2, inom fastigheten Pryssgården 1:1, Östra Eneby socken, Norrköpings kommun, Östergötland. Utredningen föranleddes av planerad industrietablering inom området. Utredningenn utfördes under sommaren 2006 och hösten 2007. Utredningsområdet var ca 100 000 m2 stort och till största delen beläget i åkermark. Två skogsdungar i östra och västra delen av området har ej omfattats av sökschaktsgrävning då dessa områden kommer att utnyttjas som grönytor. Den nordvästra spetsen av utredningsområdet omfattades heller inte av utredningen, då området inte var tillgängligt på grund tät sly. Vid utredningen påträffades förhistoriska boplatslämningar inom stora delar av området med en tydlig förtätning i södra och framför allt sydvästra delen. Vidare registrerades även Fyrbys historiska bytomt som i avvaktan på permanent fornlämningsnummer har antecknats som UV 1, Östra Eneby socken.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med den arkeologiska utredningen var att konstatera vilka delar av området som innehöll fornlämningar samt att om möjligt karaktärisera och tidsbestämma anläggningar och fynd.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Pryssgården 1:1
Keywords: Bronze Age; bronsålder; Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi