GIS-material for the archaeological project: Hearth and historical remnants at a village site - Nannersbo village site - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med nedläggande av elkabel vid Nannersbo bytomt och i närheten av fornlämningarna 10 och 27 i Gärdserums socken utfördes en förundersökning i form av en antikvarisk kontroll inom vissa sträckor. Kabeln hade redan grävts ned i befintliga schakt i södra delen förbi RAÄ 10 och 27. I norra delen av sträckan nära bytomten togs nio schakt upp på topografiskt utvalda ställen i kabelsträckningen. Vid bytomten framkom två sotfläckar och en stenfylld grop, förmodligen från bytomtstid. Intill bytomtsläget var det för övrigt tegelflis i marken. På en bergshylla några tiotal meter väster om en lada påträffades en härd med skärvsten. Härden går ej i nuläget att datera. De påträffade anläggningarna undersöktes och borttogs.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den antikvariska kontrollen har varit att undvika fornlämningar inom kabelsträckningen. I den mån detta inte var möjligt undersöktes och borttogs enstaka anläggningar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Härd och sentida lämningar vid bytomt - Nannersbo bytomt
Keywords: historical period; historisk tid; prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi