GIS-material for the archaeological project: Occasional settlement finds in an electric cable trench - Power line along county road 942 between Blackstad and Norra Nybble - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vid elarbeten utmed länsväg 942 och till Varnäs i Väderstads socken utfördes en arkeologisk utredning etapp 2. Elkabelschaktet utmed länsvägen drogs i befintliga schakt och var därför arkeologiskt ointressant. Kabelsträckan mellan Lilla Blackstad och Varnäs kontrollerades på två ställen, varav den ena låg strax norr om bäckfåran på Lundbys ägor där det fanns skärvsten längre norrut på angränsande fastighet Utterstad. I kabelschaktet förekom kolsplitter och små bitar bränd lera som smulades vid beröring samt enstaka skärvstenar, delvis även i ett lager under plöjskiktet. Det fanns också tegelflis i plöjskiktet. Fynden kan möjligen indikera en boplats norr därom. Syftet med undersökningen vid Varnäs var att konstatera om den medeltida bytomten låg inom schaktsträckan, vilket inte var fallet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den huvudsakliga målsättningen med utredningen har varit att undvika eventuella dolda fornlämningar. Syftet med undersökningen vid Varnäs var också att konstatera om den medeltida bytomten låg inom schaktsträckan.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Enstaka boplatsfynd i elkabelschakt - Elkabel utmed länsväg 942 mellan Blackstad och Norra Nybble
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi