GIS-material for the archaeological project: Remains of a single hearth at the edge of a valley and an 18th century layer - (Torshag) Katrineholmsvägen, Åby 4:2, 7:3 and 7:7 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
GIS-material for the archaeological project: Remains of a single hearth at the edge of a valley and an 18th century layer

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vid nedläggning av fjärrvärme utfördes en arkeologisk utredning på tre ställen vid Torshagsområdet, Åby, Kvillinge socken nära den djupa bäckfåra som under stenåldern var en havsvik. De tre utvalda platserna som utreddes låg runt 50 m ö h i sand. Vid område 1 påträffades en odaterad, delvis söndergrävd härd som slutundersöktes. Vid område 2 förekom ett lager med 1800-tals sopor, dock blandade med ett bränt ben och ett spånliknande kvartsavslag och vid område 3 fanns inga äldre lämningar.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Det huvudsakliga syftet var att konstatera om det fanns förhistoriska lämningar i ledningssträckningen.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: En ensam härdrest i dalgångskant och ett 1800-talslager - (Torshag) Katrineholmsvägen, Åby 4:2, 7:3 och 7:7
Keywords: 19th century; 1800-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi