GIS-material for the archaeological project: Kvarteret Gamla Bron 13 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde under januari 2006 en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll i kv Gamla Bron 13, Norrköping. Undersökningen föranleddes av schaktningsarbeten för nytt vatten och avlopp. Undersökningen berörde både kvartersmark och delar av de anslutande gatorna Västgötegatan och Holmbrogränd. I gatumarken och utmed stora delar av schaktet inne i kvarteret berördes endast moderna fyllnadsmassor. Utmed en kortare sträcka inne i kvarteret påträffades dock ett äldre bevarat kulturlager vilket tolkades vara rester efter en markyta, möjligen en gårdsplan.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med förundersökningen i form av antikvarisk kontroll var att identifiera, undersöka, dokumentera och tolka eventuella lämningar som berördes av schaktningsarbetena, samt att relatera dem till det historiska och arkeologiska kunskapsläget avseende Norrköpings utveckling och förändring i ett långtidsperspektiv.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kvarteret Gamla Bron 13
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi