GIS-material for the archaeological project: Kv Skulptören 18 - Development in Kv Skulptören - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Undersökningen utfördes med anledning av planerad grävning för en pool på fastigheten Skulptören 18. Exploateringsområdet befinner sig inom den medeltida staden Vadstenas gränser, dock i dess ytterområde, nära stadens "grop och plank". Syftet med förundersökningen var att utröna om det fanns kulturlager eller lämningar hörande till gård 115, enligt 1705 års tomtkarta, en tomt med stenhus utmed Skänningegatan. Undersökningsområdet är beläget i gårdens inre delar, nära stadsgropen. Förundersökningen kom att omfatta stora delar av det planerade exploateringsområdet. Schaktet omfattade ett lager med sandig mylla, sannolikt omrörda fyllningslager, utan spår av stratifierade kulturlager eller konstruktioner.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med den arkeologiska förundersökningen var att utröna om äldre kulturlager eller konstruktioner fanns bevarade inom exploateringsytan.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kv Skulptören 18 - Exploatering vid Kv Skulptören
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi