GIS-material for the archaeological project: Settlements by a road - Bjuggården, Öninge - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med anläggandet av en campingplats planerades en ny vägsträcka för att avleda trafiken från gårdstomterna vid Bjuggården, Öninge, Ödeshögs socken. För detta utfördes en arkeologisk utredning i den nya vägsträckningen. Hela vägområdet banades av och kontrollerades. I vägsträckningen framkom en härdrest och i östra änden av vägområdet ett nerodlat kulturlager i en smal remsa som innehöll rikligt med skärvsten. I detta lager syntes små smuliga bitar med bränd lera. En knacksten, en malstenslöpare och några brända ben tillvaratogs. Anläggningarna undersöktes.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet var att konstatera om det fanns några förhistoriska lämningar på den flacka förhöjningen. Om det rörde sig om några enstaka anläggningar kunde de undersökas och borttagas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatser vid väg - Bjuggården, Öninge
Keywords: Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi