GIS-material for the archaeological project: Between Ödeshög and Alvastra - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vägverket planerar att öka säkerheten utmed Riksväg 50 mellan Ödeshög och Alvastra. För detta ändamål utfördes arkeologiska utredningar etapp 2 och förundersökningar på nio olika platser utmed riksvägen. Utredningen visade att det förekom fornlämningar på fem av de nio undersökta platserna. Boplatslämningar förekommer på områdena 3, 6 och 9. Två av dessa (nr 6 och 9) var, i de områden som berördes av exploateringen, totalt sönderplöjda och bedömdes vara utan vidare arkeologiskt värde. Vid område 7 ligger en fossil odlingsyta under nuvarande plöjskikt och vid område 5 finns en stenrad som vid utredningen tolkades som rester efter en stensträng. Övriga områden saknade äldre lämningar eller fynd. Riksantikvarieämbetet, UV Öst föreslår att arkeologiska förundersökningar utförs på områdena 3, 5 och 7. Inga vidare åtgärder föreslås på områdena 1, 2, 4, 6, 8 och 9.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Utredningarna hade som syfte att konstatera om det fanns äldre lämningar inom de utvalda markpartierna. Förundersökningarna låg i närheten av registrerade fornlämningar och syftet var där att kontrollera aktuella, angränsande ytor.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Mellan Ödeshög och Alvastra
Keywords: stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi