GIS-material for the archaeological project: Between the burial grounds in Kåvetorp - Survey preceding new building plots in Kåvetorp 1 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, utförde en arkeologisk utredning, etapp 2, hösten 2006 på inom fastigheten Kåvetorp 1:1, Rystads socken, Linköpings kommun, Östergötland. Uppdraget var ett bidragsärende och avsikten var att bebygga fastigheten med nya villatomter. Alldeles väster och öster om utredningsområdet finns två höjder på vilka finns registrerade gravar, RAÄ 170 och 171, som består av sex runda stensättningar och en skärvstenshög. Utredningsområdet består idag av en tidigare brukad beteshage och innehåller inga synliga lämningar. Vid utredningstillfället drogs 7 sökschakt som uppgick till cirka 240 löpmeter. Inga förhistoriska anläggningar, konstruktioner eller fynd påträffades i något av schakten. Riksantikvarieämbetet, UV Öst, bedömer ur ett antikvariskt perspektiv att området kan exploateras utan vidare åtgärder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att fastställa om lagskyddad fornlämning eller andra kulturlämningar berörs av arbetsföretaget.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Mellan gravfälten i Kåvetorp - Inför nybyggnation av nya villatomter i Kåvetorp 1
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi