GIS-material for the archaeological project: Trial trenches at Kvarn military training area - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst utförde i månadsskiftet juli-augusti 2006 en arkeologisk utredning, etapp 2. Anledningen var att Fortifikationsverket har för avsikt att uppföra ett utbildningsgarage samt ett område för strid i bebyggelseområde inom Kvarns övningsområde, Motala kommun, Östergötland. Inom övningsområdet finns ett mindre antal forn- och kulturlämningar registrerade sedan tidigare, bland annat den medeltida bytomten Spång, RAÄ 19. Utredningen genomfördes på så sätt att sökschakt drogs med grävmaskin inom de båda exploateringsområdena. Inga fornlämningar framkom i samband med fältarbetet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att klargöra huruvida det förekommer lagskyddade fornlämningar inom de tidigare utpekade områdena H och I. Målsättningen var också att konstatera om den medeltida bytomten Spång sträckte sig in i område I. Utgångspunkten var att försöka styra arbetet på så sätt att eventuella lämningar inte skulle komma att beröras av exploateringen.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Sökschakt vid Kvarns övningsområde
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi