GIS-material for the archaeological project: In the garden of Louis de Geer - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har i augusti 2008 genomfört en arkeologisk förundersökning i kvarteret Stenhuset 7, Norrköpings stad, Östergötland. Undersökningen föranleddes av en planerad husbyggnation i kvarteret. Den nu aktuella ytan omfattar odlingslämningar efter trädgårdsanläggningen kring Louis de Geers Stenhus, som började uppföras omkring 1630. Undersökningsområdet omfattade cirka 2500 m2, som idag upptas av parkmark, varav cirka 225 m2 förundersöktes. Förundersökningen visade att delar av den södra, nordvästra och nordöstra ytan var störd av senare tiders bebyggelse. Trots det framkom över stora delar av ytan ett relativt mäktigt odlingslager med fynd från 1600-1700-talen, vilket tolkas som rester efter de Geers trädgårdsanläggning. Vid en eventuell exploatering av området rekommenderas en särskild arkeologisk undersökning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med förundersökningen var att studera bevaringsförhållanden för äldre kulturlager på platsen; fanns det rester efter förhistorisk aktivitet vid Motala ströms norra strand? Fanns det kulturlager och andra lämningar efter bebyggelsen under de Geers tid? Har ytan blivit bebyggd under senare tid? Hur kan kulturlager och eventuella anläggningar undersökas och dokumenteras på bästa sätt vid en eventuell särskild undersökning?

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: I Louis de Geers trädgård
Keywords: 17th century; 1600-tal; 18th century; 1700-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi