GIS-material for the archaeological project: Trial trenches at Malmen airport - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har under juli 2006 gjort en arkeologisk utredning, etapp 2, vid Malmens flygplats, Linköpings kommun. Anledningen är att Fortifikationsverket påbörjat en om- och tillbyggnad för flygskolan (FlygS). Inom exploateringsområdet finns inga kända fornlämningar men en tidigare utredning i området har pekat ut tre objekt (Obj I-III). Bedömningen skedde mot bakgrunden av fornlämningar i omgivningen samt de topografiska förutsättningarna inom exploateringsområdet. I samband med den arkeologiska utredningen, etapp 2, var två av objekten (Obj II resp III) aktuella för exploatering. Inget av antikvariskt intresse framkom vid sökschaktgrävning. Riksantikvarieämbetet, UV Öst föreslår därför inga vidare åtgärder inom Objekt II respektive III.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att klargöra om fast fornlämning berörs av arbetsföretaget.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Sökschakt vid Malmens flygplats
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi