GIS-material for the archaeological project: Excavation by Ådala - Planned construction work in Kv Daggkåpan 16 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde i juni 2006 en arkeologisk förundersökning inom kv Daggkåpan 16 inför planerad nybyggnation. Kvarteret är beläget strax söder om Linköpings äldre stadskärna, inom det som under historisk tid har upptagits av stadens södra jordar. Kvarteret är beläget på en platå ovan Tinnerbäckens dalgång, invid dess utlopp i Stångån. Området utgör således ett lämpligt boplatsläge. Frågeställningarna inför undersökningen fokuserade främst på två frågor; närvaron av odlingsspår från historisk tid respektive äldre boplatslämningar från förhistorisk tid. Undersökningen genomfördes med ett antal sökschakt. Schakten på platån omfattade endast odlingslager, utan spår av hägnader, odlingsspår eller stratifierade odlingslager. Inte heller hittades kulturlager eller konstruktioner som vittnar om någon äldre aktivitet. I ett låglänt parti närmare Stångån hittades utfyllnadslager med fynd som antyder en datering till 1600- eller 1700-talet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen har varit att fastställa fornlämningens art/karaktär, ålder och utbredning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Invid Ådala - Planerad nybyggnation i Kv Daggkåpan 16
Keywords: 17th century; 1600-tal; 18th century; 1700-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi