GIS-material for the archaeological project: House foundation at Södra Kulla farmstead - Södra Fredberga - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har utfört en arkeologisk utredning, etapp 1 och 2 utmed sträckan Södra Freberga-Sjöhamra m fl omkring 3 kilometer sydväst om Motala, i Västra Stenby, Vinnerstads och Motala socknar, Motala kommun, Östergötland. Utredningen föranleddes av planerade schaktningsarbeten i samband med förläggande av ny jordkabel i området. Utredning, etapp 1, innebar studier av arkiv och kartor, samt en fältbesiktning av kabelsträckan. Utredning, etapp 2 utfördes i form av sökschaktsgrävning med hjälp av grävmaskin under september 2006. En av de undersökta sträckorna innehöll en raserad husgrund, RAÄ 220, som sannolikt kan härledas till Södra Kullas by- eller gårdstomt.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att fastställa om lagskyddade fornlämningar var belägna inom kabelförläggningens sträckning och att om möjligt undvika att fast fornlämning berördes av arbetsföretaget.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Husgrund vid Södra Kulla gård - Södra Fredberga
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi