GIS-material for the archaeological project: Settlement remains in Motala and Fågelsta - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
GIS-material for the archaeological project: Settlement remains in Motala and Fågelsta

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst utförde sommaren 2006, med anledning av att Motala kommun skulle lägga om VA-ledning, arkeologisk utredning etapp 2 och arkeologisk förundersökning i Motala stad och i Fågelsta samhälle. Utredningsområdet i Motala var beläget alldeles norr om Göta kanal medan förundersökningsområdet låg söder om Motala ström. I samband med utredningen påträffades en tidigare ej känd stenålderslokal, RAÄ 187. Vid förundersökningen påträffades ett eftermedeltida odlingslager. Utredningsområdet i Fågelsta låg väster om samhället, nordväst om den medeltida byn Sund. Förundersökningsområdet var beläget i södra delarna av Fågelsta, väster om Sund och i direkt anslutning till en tidigare undersökt boplats. Förundersökningen resulterade i ytterligare anläggningar som troligen kan knytas till den kända boplatsen. Dessa undersöktes och togs bort i samband med förundersökningen. I utredningsområdet påträffades däremot inga fornlämningar.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att fastställa om lagskyddad fornlämning eller andra kulturlämningar berörs av arbetsföretaget. Syftet med den arkeologiska förundersökningen har varit att fastställa fornlämningens art/karaktär, ålder och utbredning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatslämningar i Motala och Fågelst
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi