GIS-material for the archaeological project: The Stone Age settlement at Fredriksdal - Jursla - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Ös, har genomfört en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll i samband med arbeten för nya vatten- och avloppsledningar längs en sträcka i norra delen av Jursla, vid Fredriksdal och området Skogslund. Ledningsdragningen har berört en stenåldersboplats, RAÄ 37 i Kvillinge socken, känd sedan 1930-talet. Vid undersökningen dokumenterades välbevarade boplatslämningar vilka kunnat dateras till slutet av senmesolitikum och övergången till tidigneolitikum. Bland lämningarna undersöktes delar av en nedsänkt hyddbotten med tillhörande fyndmaterial. Fynden från platsen utgjordes i huvudsak av slagen kvarts och flinta. Från området finns även flera stenyxor insamlade. Undersökningen kunde konstatera att fornlämningen sträcker sig över ett stort område, vilket innefattar de tidigare kända lämningarna från gropkeramisk tid. Eventuella framtida markarbeten inom detta område kommer att kräva fortsatta arkeologiska åtgärder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen som utfördes i form av antikvarisk kontroll var i första hand att styra undan ledningssträckningen från kända fornlämningar. Där detta inte var möjligt var målet att dokumentera och datera de lämningar som påträffades, samt att klarlägga om ytterligare fasta fornlämningar fanns närmast det planlagda arbetsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Stenåldersboplatsen vid Fredriksdal - Jursla
Keywords: Mesolithic; mesolitikum; Neolithic; neolitikum; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi