GIS-material for the archaeological project: Settlement location in Gottfridsberg - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, har utfört en utredning, etapp 2, intill korsningen inom Ogräset 1 och del av Gottfridsberg 1:1 i Linköping, då området ska detaljplaneras. I samband med en tidigare arkeologisk utredning, etapp 1, avgränsades ett område där eventuell exploatering kommer att komma i kontakt med möjlig fornlämning. Parkområdet som ska detaljplaneras sluttar svagt mot öster och benämns som ”Stenbröten” på kartmaterialet från 1700-talet. Höjden över havet är ca 70-75 m vilket motsvarar strandlinjen för Ancylussjön, mellan ca 8000 - 9000 BP. Under denna period var platsen en ö i den innerskärgård som Roxenviken utgjorde. Strax öster om aktuellt undersökningsområde finns ett mindre strandhak som är en topografisk markör för ett lämpligt boplatsläge. Detta sträcker sig sannolikt upp mot höjden där cykelvägen är planerad att gå. Den arkeologiska utredningen, etapp 2, utfördes i form av sökschaktsgrävning. I den nordöstra delen av sträckningen återfanns flera recenta avfallsgropar. Inga arkeologiska lämningar berördes eller fanns bevarade.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att avgöra om fast fornlämning berörs av det planerade exploateringsarbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatsläge i Gottfridsberg
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi