GIS-material for the archaeological project: Archaeology in Norrberga - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har utfört en arkeologisk utredning etapp 1 och 2 inom fastigheten Norrberga 1:294 vid Sturefors samhälle, Vist socken, Linköpings kommun, Östergötland. Anledningen är att Linköpings kommun planerar småhusbebyggelse i området. Utredning, etapp 1 innebar förarbete och specialinventering av fornlämningar i området. Utredningen etapp 2 utfördes i form av sökschaktsgrävning med hjälp av grävmaskin under december 2006. Ett av områdena innehöll anläggningar samt ett fynd av keramik vilka kan ha sin härkomst i vikingatid-medeltid. Lämningarna kan utgöra rester efter en tidig föregångare till den 1700-talsgård som ligger intill den nyupptäckta fornlämningen. Inom detta område föreslås en arkeologisk förundersökning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att klargöra i vilken grad den planerade bebyggelsen kan komma att beröra lagskyddade fornlämningar inom exploateringsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Arkeologi i Norrberga
Keywords: Late Iron Age; yngre järnålder; Middle Ages; medeltid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi