GIS-material for the archaeological project: Kvarn military training area - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst utförde under juni 2006 en arkeologisk utredning, etapp 1. Anledningen var att Fortifikationsverket har för avsikt att uppföra ett flertal nya byggnader samt en ny anslutningsväg inom Kvarns övningsområde i Motala kommun, Östergötland. Inom övningsområdet finns ett mindre antal forn- och kulturlämningar registrerade sedan tidigare. Inledningsvis gjordes en kart- och arkivgenomgång varefter en besiktning i fält och en begränsad specialinventering utfördes. Vid utredningen framkom inga nya fasta fornlämningar. Den tidigare registrerade lägenhetsbebyggelsen RAÄ 19 vid Spång kunde dock konstateras utgöra fast fornlämning i egenskap av bytomt/gårdstomt. I övrigt lokaliserades två delområden där möjligheten att dold fornlämning är belägen bedömdes som stor.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att klargöra huruvida lagskyddade fornlämningar eller övriga kulturlämningar är belägna inom utredningsområdet samt att visa på lokaler där möjligheten att dold fornlämning är belägen bedöms som stor. Vidare har målsättningen varit att lyfta fram kulturhistoriska värden i området för att om möjligt utnyttja dessa vid utformande av exploateringen.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kvarns övningsområde - ny anläggning för övning av strid i bebyggelse m.m.
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi