GIS-material for the archaeological project: Stone Age remains in Ledberg-Västerbränninge - Partition of single-family real estates - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consists of shape files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har under maj 2006 genomfört en arkeologisk utredning, etapp 2, inom del av Västerbränninge 1:47 i Kaga socken, Linköpings kommun, Östergötland på grund av planer på att stycka av tre villatomter för enfamiljshus samt anlägga en ny tillfartsväg. Den arkeologiska utredningen konstaterade lagskyddad fornlämning i form av en förhistorisk boplats, med sannolik datering till stenålder, inom det planlagda området för villatomt 1 och 2, samt inom ytan för den lokalväg som är tilltänkt fram till dessa. Riksantikvarieämbetet UV Öst anser därför att exploatering av dessa områden inte är möjlig utan vidare antikvariska åtgärder. Fornlämningsområdet är inte begränsat utan fortsätter sannolikt mot befintliga villatomter längs Södra Krängevägen. Inom området för villatomt 3 påträffades inga fornlämningar. UV Öst anser att exploatering av villatomt 3 är möjligt utan vidare antikvariska åtgärder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att fastställa om lagskyddad fornlämning eller andra kulturlämningar är belägna inom undersökningsområdet, och i så fall om dessa kommer att beröras av den planerade nybyggnationen. En ytterligare målsättning var att bedöma de presumtiva lämningarnas karaktär och om möjligt deras begränsning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer med information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Stenålderslämningar i Ledberg-Västerbränninge - Avstyckning av villatomter
Keywords: stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi