GIS-material for the archaeological project: A farmyard, old agricultural layers (RAÄ 286) and a find of pottery (RAÄ 285) - Himna - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
En ny vattenanslutning vid Himna, Linghem, Vårdsbergs socken planerades till den kommunala vattenledningen. Projektet medförde att ledningen måste dras genom delar av Himna gamla bytomt (RAÄ 278:1) till Himna Storgård som är belägen längst i norr på tomten. Större delen av ledningen drogs därför öster om de centrala delarna av byn. Schakten på Storgårdens mark gick över en odlingsyta (RAÄ 286) med ett tunt lager av gråsvart jord på ytan. I detta låg enstaka skärvstenar, tegelflis, glas, porslin m m och en förhistorisk krukskärva (RAÄ 285) i botten. Ett röjningsröse låg intill odlingsytan (RAÄ 286).

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet var att undvika arkeologiskt känsliga partier inom bytomten. Om smärre lämningar inte kunde undvikas skulle de undersökas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: En bytomt, gammal odling (RAÄ 286) och ett krukskärvsfynd (RAÄ 285) - Himna
Keywords: Early Iron Age; äldre järnålder; historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi