GIS-material for the archaeological project: Settlement remains by Motala ström - Kanaljorden 3:3 and others - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst utförde i maj 2006, med anledning av Banverkets utbyggnad av järnvägen, arkeologisk utredning etapp 2 och arkeologisk förundersökning i Motala stad. Utredningsområdet är beläget alldeles norr om Göta kanal medan förundersökningsområdet ligger mellan Motala ström och Göta kanal. Inom utredningsområdet påträffades en stenåldersboplats, troligen mesolitisk, i form av bearbetad kvarts. En stor arkeologisk undersökning av en stenåldersboplats och lämningar från yngre järnålder har tidigare gjorts på Motala ströms södra strand, mitt emot förundersökningsområdet. I strömmen rakt utanför förundersökningsområdet finns en möjlig pålspärr från vikingatiden och en lansspets från samma period har påträffats på strandkanten ovanför. Inom förundersökningsområdet påträffades såväl en boplatslämning från stenåldern i form av bearbetad kvarts som yngre lämningar i form av kulturlager och stenpackningar, möjligen med samma datering som pålanläggningen. Riksantikvarieämbetet UV Öst anser att lämningarna motiverar vidare arkeologiska insatser i form av arkeologisk förundersökning respektive slutundersökning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att fastställa om lagskyddad fornlämning eller andra kulturlämningar berörs av arbetsföretaget. Syftet med förundersökningen har varit att fastställa fornlämningens art/karaktär, ålder och utbredning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatslämningar vid Motala ström - Kanaljorden 3:3 m fl
Keywords: stone age; stenålder; Late Iron Age; yngre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi