GIS-material for the archaeological project: New archaeological remains at Bosgård - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
På uppdrag av Bosgårds villaägarförening har en ny detaljplan för tomtavstyckning aktualiserats. De avsedda tomterna planerades öster om villabebyggelsen i betesmark i sluttningen till en moränhöjd norr om Hargsjön. Ett nyupptäckt gravfält (RAÄ 82 i Västra Hargs socken) ligger i betesmarken. Vid en utförd besiktning kunde det konstateras att det ligger ytterligare fornlämningar i sluttningen väster om gravfältet. Dessa består av tre stensträngar (RAÄ 420), fyra stensättningar och fem osäkra stensättningar som möjligen kan vara röjningsrösen (RAÄ 421). En naturlig terrass förekommer söder om fornlämningsområdet som verkar vara en gräns för lämningarna.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen är att föreslå en lämplig lokalisering av tomterna intill Bosgårds villaområde som bedöms efter förhållandena till fornlämningsmiljön. Detta skall ligga till grund för Länsstyrelsens vidare bedömning av ärendet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Nya fornlämningar vid Bosgård
Keywords: Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi