GIS-material for the archaeological project: Bronze Age remains by Kimme burial mound - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst, genomförde under november 2006 en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll i samband med arbeten med ny elkabel inom fastigheten Kimme 2:2 i Rinna socken, Östergötland. Förundersökningen föranleddes av en kabelförläggning inom känt fornlämningsområde RAÄ 261 vilket utgörs av flera skålgropslokaler, lämningar efter fossil odling samt en grav i form av en storhög. Vid undersökningen dokumenterades boplatslämningar samt ett fossilt odlingslager. Lämningarna har 14C-daterats till mellan 1260-1050 f Kr, d v s till äldre bronsålder period III.
Samtliga påträffade lämningar undersöktes och dokumenterades i samband med kabelförläggningen. Fornlämningsområdets totala utbredning är inte känt, varför framtida anslutande exploateringar sannolikt kommer att innebära fortsatta arkeologiska åtgärder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen i form av antikvarisk kontroll var att styra undan kabelsträckningen från kända fornlämningar och, om så inte var möjligt, att dokumentera och ta bort de lämningar som påträffades i samband med den pågående kabelförläggningen, samt att klarlägga om ytterligare fasta fornlämningar fanns närmast det planlagda arbetsområdet. En ytterligare målsättning var att datera de undersökta lämningarna med hjälp av 14C-analys.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Bronsålder vid Kimme storhög
Keywords: Bronze Age; bronsålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi