GIS-material for the archaeological project: Mesolithic remains in Jägarvallen - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde under september 2006 en arkeologisk förundersökning längs med Jägarvallsvägen i Linköping, inom Malmen 2:7 och 3:12 samt invid Odalbygden 8, i Kärna och Slaka socknar, Linköpings kommun, Östergötland. Förundersökningen föranleddes av att Vägverket påbörjat byggnation av ny gång- och cykelväg på uppdrag av Linköpings kommun varvid nya fornlämningar påträffades i samband med det pågående arbetet. Vid undersökningen dokumenterades boplatslämningar och fynd från mesolitikum inom tre delområden. Lämningarna har daterats till mellan 7000-6200 f Kr. Efter utförda undersökningar anser UV Öst i samråd med Länsstyrelsen att det inte finns fortsatta hinder för den pågående byggnationen. De totala utbredningsområdena för de nypåträffade fornlämningarna är emellertid inte kända, varför framtida anslutande exploateringar sannolikt kommer att innebära fortsatta arkeologiska åtgärder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var att dokumentera och ta bort de lämningar som påträffats i samband med den pågående exploateringen, att klarlägga om ytterligare fornlämningar fanns inom det planlagda arbetsområdet samt att datera de undersökta lämningarna.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Äldre stenålder i Jägarvallen
Keywords: Mesolithic; mesolitikum; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi