GIS-material for the archaeological project: Farmstead remnants from historical times - Egeby - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst, har utfört en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll inom RAÄ 65:1, Egeby gamla tomt inom fastigheten Egeby 3:4 vid Egeby, Västerlösa socken, Linköpings kommun. Anledningen var planerade anslutningar till det kommunala vattensystemet. Undersökningen utfördes i form av sökschaktsgrävning i oktober 2006. Vid undersökningen påträffades ett antal lämningar som utgjordes av en äldre husgrund, ett antal härdar, härdgropar, mörkfärgningar samt ett fåtal fynd tillhörande bytomten.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den antikvariska kontrollen var i första hand att om möjligt justera sträckningen och undvika fornlämning i samband med anläggningsarbetet. I de fall ingrepp inte gick att undvika, skulle lämningarna dokumenteras och undersökas innan anläggningsarbetet kunde fortsätta. Om möjlighet fanns skulle även lämningen dateras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Gårdslämningar från historisk tid i Egeby
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi