GIS-material for the archaeological project: Östra Malmskogen - Local plan for industrial estate - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The information in the abstract is translated from the archaeological report:
By request of the County Administrative Board and due to local planning, the Swedish National Heritage Board's Contract Archaeology Service, UV Öst, has performed a desk-based assessment and a field evaluation by Malmskogen, Rystad parish in the city and municipality of Linköping in April 2004. The local plan might affect several areas with known ancient monuments and the purpose was thus to determine whether there were any remains in the development area in question. The evaluations showed that there are traces of prehistoric and historical activity within the development area, but due to weather conditions and waterlogged fields it was not possible to completely delimit all archaeological remains.

Purpose:

The information in the purpose is translated from the archaeological report:
The purpose of the archaeological assessment was mainly to see to that no archaeological remains were damaged by the planned development. The aim was also to elucidate the limits of the topographically estimated archaeological sites within each survey area and to point out areas with no archaeological remains. The purpose of the field evaluation was to determine the type, intensity and extent of the archaeological remains and to document and, if possible, date the features and artefacts.

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about trenches, features, finds and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
På uppdrag av Länsstyrelsen i Östergötland har Riksantikvarieämbetet, UV Öst, utfört en arkeologisk utredning, etapp 2 samt förundersökning vid Östra Malmskogen, Rystad socken och Linköping stad, Linköpings kommun. Utredningen samt förundersökningen föranleddes av ett nytt detaljplaneprogram och utfördes i april 2004. Detaljplanen berörde ett flertal olika fornlämningsområden. Syftet med den arkeologiska utredningen var att konstatera om det inom den aktuella exploateringsytan finns spår av förhistoriska samt historiska aktiviteter. Ambitionen med utredningen var även att arkeologiskt försöka avgränsa de topografiskt uppskattade fornlämningsområdena inom varje delområde, samt att visa på fornlämningsfria ytor. Syftet med förundersökningen var att klargöra art och intensitet av fornlämningen, samt att begränsa fornlämningens utbredning. Den arkeologiska utredningen samt förundersökningen konstaterade att det inom den aktuella exploateringsytan finns spår av förhistoriska samt historiska aktiviteter. På grund av väderförhållanden och mycket sanka åkermarker var det inte möjligt att helt avgränsa alla fornlämningar.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen, etapp 2, var i första hand att tillse att inga fasta fornlämningar kom att beröras av den planerade exploateringen. Ambitionen var även att om möjligt arkeologiskt klargöra avgränsningen för det topografiskt uppskattade fornlämningsområdet inom varje delområde, samt att visa på fornlämningsfria ytor. Syftet med den arkeologiska förundersökningen var att bedöma art, intensitet och utbredning av fornlämningen. Målsättningen var även att dokumentera, typbestämma och om möjligt datera anläggningar och fynd.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Östra Malmskogen - Detaljplan för industriområde
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi