Tabular summary of 58 SEN assessment reports from Sweden and Germany - Barow, Thomas; Östlund, Daniel (University of Gothenburg, 2019)
The file contains two tables with anonymized information from SEN assessment reports. The assessments have been conducted in Sweden and Germany.

Data består av två översiktstabeller med sammanfattande information från pedagogiska utredningar som har genomförts i Sverige och Tyskland. I Sverige genomfördes undersökningen i tre kommuner i Skåne, i Tyskland omfattades fem kommuner i delstaten Nordrhein-Westfalen. Data är avidentifierade.

Sammanfattning av variabler i data: kön, årskurs, initiativtagaren för utredningen, initial problembeskrivning, tidigare insatser, informationskällor, elevens delaktighet, vårdnadshavarens delaktighet, pedagogiska konsekvenser och åtgärder, kommentarer.

Materialet är i stort sett kvalitativt och innehåller sammanfattad information om anonymiserade pedagogiska utredningar i tre kommuner i Skåne och fem kommuner i delstaten Nordrhein-Westfalen, Tyskland.
Sammanfattning av variabler: kön, årskurs, initiativtagaren för utredningen, initial problembeskrivning, tidigare insatser, informationskällor, elevens delaktighet, vårdnadshavarens delaktighet, pedagogiska konsekvenser och åtgärder, kommentarer.
Tabellarisk sammanfattning av 58 pedagogiska utredningar från Sverige och Tyskland
Keywords: inclusion; inkludering; pedagogical research; pedagogiska utredningar; EDUCATION; UTBILDNING; Compulsory and pre-school education; Obligatorisk utbildning och förskoleutbildning; Educational policy; Utbildningspolitik; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Educational Sciences; Utbildningsvetenskap; Pedagogy; Pedagogik